Saturday, July 20, 2019

HTML Level 1 Freelancer Exam Questions and Answers

1. The _____________ tag is used to create a bulleted list.
  • <list>
  • <ol>
  • <index>
  • <ul>
  • <li>
Answer : <ul>

2. HTML stands for:
  • Homepage Text Maker Language
  • HyperText Markup Language
  • Homepage Tool Making Language
  • HyperText Machine Language
  • Hyperlinked Text Markup Language
Answer: HyperText Markup Language

3. Which of the following form tags was introduced in HTML 5?
  • label
  • legend
  • optgroup
  • output
  • textarea
Answer:  output

4. The <meta> tag should be placed in the ________ section of an HTML page.
  • <body>
  • <base>
  • <head>
  • <footer>
  • <form>
Answer: <head>

5. Which of the following is NOT an attribute of an input element introduced in HTML 5?
  • pattern
  • multiple
  • disabled
  • autocomplete
  • placeholder
Answer:  disabled

6. The top-level container for an HTML document is:
  • <p></p>
  • <footer></footer>
  • <html></html>
  • <body></body>
  • <table></table>
Answer: <html></html>

7. What is the correct tag to display text as formatted in the html document?
  • <format>
  • <print>
  • <pre>
  • <text>
  • <asis>
Answer:  <pre>

8. Which element was not removed by HTML5?
  • <center>
  • <strike>
  • <small>
  • <big>
Answer:  <small>

9. Most HTML editors use __________ to transfer files to and from web servers.
  • HTML
  • HTTP
  • FTP
  • POP
  • SMTP
Answer:  FTP

10. To set a root URL for all links on an HTML page, use the __________ tag.
  • <a>
  • <href>
  • <link>
  • <root>
  • <base>
Answer:  <base>

No comments:

Post a Comment

Popular Posts